STAWY
Stawy rybne w Szczeglacinie mają co najmniej 150 lat – a możliwe, że drugie tyle. Ryby żyją w stawach z porośniętymi roślinnością brzegami, które zapewniają warunki zbliżone do naturalnych. Wiosną same zdobywają naturalną żywność; w późniejszych miesiącach dokarmiamy je wyłącznie zbożami. Tymi tradycyjnymi metodami utrzymujemy wysokie standardy ekologiczne oraz smakowe.
Prowadzimy pełen cykl produkcyjny od wylęgu po rybę handlową. Ryba handlowa sprzedawana jest zawsze po pobycie w płuczce, która zapewnia mięsu znakomitą jakość i pozbawia je mulastego smaku.
Gatunki: karp, amur, tołpyga, lin, szczupak, sum.
Sprzedaż materiału zarybieniowego: od marca do kwietnia
Sprzedaż ryby handlowej: od października do kwietnia
NAJWYŻSZA JAKOŚĆ
- Ryby karmione zbożowymi paszami naturalnymi
- Stawy w obszarze Natura 2000
- Gospodarstwo prowadzone pod nadzorem weterynarii
- posiadamy certyfikat towarzystwa Pan Karp
- Stosujemy zasady Dobrej Praktyki Rybackiej
NASZA PRZYSZŁOŚĆ
W najbliższych latach zamierzamy rozszerzyć działalność na przetwórstwo rybne i w dłuższej perspektywie odejść od handlu żywą rybą. Plany nowej przetwórni są obecnie w przygotowaniu.
KONTAKT
Zapraszamy do kontaktu – z chęcią odpowiemy na wszelkie pytania.
Sławomir Dąbrowski
Menadżer Gospodarstwa Rybackiego „Szczeglacin”
- slawek.dabrowski@korczew.com
- + 48 504 299 693
-
Szczeglacin 73
08-108 Korczew